Jak zbierać, by dłużej cieszyć się świeżością i smakiem?
News
9 sierpnia 2017

Jak zbierać, by dłużej cieszyć się świeżością i smakiem?

Zdobywamy uznanie na świecie. Delikatnie zebrane i szybko schłodzone owoce są gwarancją jakości. Dzięki temu borówka zachowuje też charakterystyczny woskowy nalot. Jego obecność to dla nas konsumentów bardzo dobry i bardzo prosty miernik jakości kupowanych borówek.

PBC konsekwentnie promuje standard 30 minut – to nowy, wyższy standard zbioru borówki, opracowany i wdrożony w Polsce. Zgodnie z nim, borówki są wstępnie schładzane w ciągu pół godziny od zebrania. Dzięki temu borówki są dłużej jędrne i soczyste, zachowują smak i walory świeżo zebranych owoców. Jest to standard wyższy niż Global GAP czy BRC – najbardziej wymagające międzynarodowe certyfikaty.

www.food-forum.pl/artykul/820/jak-zbierac-borowke-by-dluzej-cieszyc-sie-jej-swiezoscia-i-smakiem.html